Visions of Venus

SPARK, the Classical Band & WALLIS BIRD
Van Middeleeuwse melodieën tot moderne composities, allemaal geleid door passie en innovatie.
Sa. 8 März 2025 20:00
Sa. 8 März 2025
20:00
  • Sa. 8 März 2025
    20:00
    Incl. garderobe en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Van Middeleeuwse melodieën tot moderne composities, allemaal geleid door passie en innovatie.

Birds krachtige stem wordt in dit programma gecombineerd met de unieke, klassieke klanken van Spark, wat een bijzondere geluidservaring oplevert. Dit is niet alleen interessant voor fans van de beroemde Ierse singer-songwriter of het populaire kamerkwintet, maar voor iedereen die openstaat voor onverwachte en innovatieve muziek!

Middeleeuwse melodieën van Hildegard von Bingen vloeien samen met indie kunstliederen van Björk. Renaissance stukken van Francesca Caccini wisselen af met hits van Kate Bush en Tori Amos. Tijdloze melodieën van Joni Mitchell, Carole King en Janis Joplin worden verrijkt door impressionistische soundscapes van de Franse componiste Germaine Tailleferre. En dan zijn er nog de betoverende minimalistische structuren van de hedendaagse Australische componiste Elena Kats-Chernin.

Alles wordt overgoten met Wallis Bird’s eigen muzikale energie, waardoor een ode aan haar vrouwelijke voorgangers tot leven komt. Een heerlijk verfrissend programma met werk van vrouwelijke componisten uit acht landen, verspreid over vijf eeuwen en 1000 jaar muziekgeschiedenis.
 

De veelgeprezen Ierse singer-songwriter Wallis Bird en Spark, the Classical Band – één van Duitsland's topgroepen binnen de creatieve klassieke muziekscene – werken samen aan een spannend cross-genre project. Deze bijzondere samenwerking tussen Bird, winnaar van de Meteor Music Award, en Spark, winnaar van de ECHO Klassik Award, biedt het speelse en fantasierijke Visions of Venus, gebracht met ultieme toewijding, veel passie en een unieke sound die je moet horen!

Wallis Bird en Spark brengen de vrije geesten uit hun muzikale werelden samen. De zes musici omarmen 1000 jaar vrouwelijke muziek en bieden een breed perspectief op het rijke en kleurrijke universum van visionaire vrouwen, van de Middeleeuwen tot nu. Gevierde vrouwen in al hun complexiteit – als moeders, muzen, geliefden, zussen, dromers, sirenen, strijders en zielsverwanten in hart en geest.
 

Programm

Wallis Bird (zang)  
Andrea Ritter (van sopranino tot contrabasfluit) 
Christian Fritz (piano) 
Daniel Koschitzki (van sopranino tot contrabasfluit) 
Stefan Balazsovics (altviool) 
Victor Plumettaz (cello)