World of Rhythm met DOMNIQ

DOMNIQ – slagwerk & compositie Gershwin Bonevacia – spoken word
Hoe trommels over de hele wereld mensen verbinden.
Wed 23 Oct 2024
Wed 23 Oct 2024

Door zijn reizen heeft hij muzikanten ontmoet en instrumenten uit diverse landen meegenomen.

Slagwerker DOMNIQ neemt je mee in een voorstelling waarin hij laat zien hoe trommels over de hele wereld mensen met elkaar verbinden. Door zijn reizen heeft hij muzikanten ontmoet en instrumenten uit diverse landen meegenomen. Samen met andere artiesten laat hij je kennismaken met de kracht van ritme en verhalen.

Mehdi Nassouli komt uit Taroudant, een stad in het zuiden van Marokko die bekend staat om haar diverse muzikale erfgoed. Hij wordt beschouwd als de toekomst van de gnawa-muziek, een genre dat oorspronkelijk religieus geïnspireerd was maar door vermenging met jazz, reggae en blues een steeds breder publiek vindt.

Shaza Manla is een Syrische Qanûn-speler gevestigd in Nederland. Gedurende haar leven heeft ze veel gereisd en bracht ze een koffer vol muzikale invloeden mee, waaronder Arabische, Turkse en Egyptische muziek. Shaza experimenteert nu met verschillende geluiden, mixt haar traditionele Midden-Oosterse qanûn met andere muziekgenres en/of tradities, en gebruikt haar muzikaliteit om verhalen te vertellen die voor haar belangrijk zijn, door haar eigen poëzie te combineren met muziek en gesproken woord.

Daarnaast zorgen de beste slagwerkers uit eigen stad en daarbuiten voor een geweldige show in "World of Rhythm", waarin verschillende muzikale stijlen samenkomen. Pianist Martin Fondse sluit het spektakel af met een grandioze finale. "World of Rhythm" is een opwindende ervaring waar ritmes, verhalen en passie samenkomen.

Voor meer informatie over DOMNIQ klik hier!

Credits

DOMNIQ slagwerk & elektronica
Mehdi Nassouli guembri & zang
Shaza Manla qanun & spokenword
Martin Fondse toetsen
DOMNIQ Group slagwerk
Mike Evers licht
Ruben Kieftenbelt geluid

Maak kennis met DOMNIQ

Program

My friend where are you from? - DOMNIQ - 3’

Seaside Dream - DOMNIQ - 7’

Neo Roots - Martin Fondse -12’

Hmadcha - DOMNIQ - 10’

Moroccan improv - Mehdi Nassouli - 3’

Aïcha Hamdouchia - Traditional - 6’

MyCrazy Friends Friends - DOMNIQ - 5’

Improvisatie met Martin & Shaza - x - 7’

Jalaban - Traditional - 8’

±60’