Kovacs presenteert nieuwe single 'Mycose' tijdens VPRO’s On Stage, als opmaat naar haar theatertour ‘CATHARSIS’ 

wo 18 sep. 2024

Op vrijdag 13 september 2024 released Kovacs haar nieuwe single ‘Mycose’, een track die de toon zet voor haar aankomende multi-kunstzinnige theatertour CATHARSIS. De single wordt voor het eerst live uitgevoerd tijdens haar optreden bij VPRO’s muziekprogramma On Stage, waar Kovacs als hoofdgast een voorproefje geeft van de helende, therapeutische en confronterende werking van het schrijven en uitvoeren van haar muziek. 

De nieuwe single ‘Mycose’, die op 13 september wordt uitgebracht, dient als een letterlijke introductie tot Kovacs’ aankomende theatertour CATHARSIS. Met ‘Mycose’ (schimmels in het Frans) zet Kovacs de toon voor het thema van emotionele zuivering en transformatie dat centraal staat in haar tour. De single reflecteert haar persoonlijke reis en is geïnspireerd door de cyclus van verval en wedergeboorte, waarbij schimmels en mycelium symbool staan voor de mogelijkheid om door trauma en verlies te groeien. 

Met CATHARSIS onderzoekt Kovacs hoe emotie en kunst samenkomen om te helen. Net zoals
mycelium constant in beweging is, groeit en evolueert ook haar muziek. Tijdens de tour zullen composities op een natuurlijke manier ontstaan en veranderen, wat zorgt voor een unieke en dynamische ervaring. 

Sharon Kovacs:‘Mycose’ gaat over het terugkijken naar mijn jongere zelf en de keuzes die ik in het verleden heb gemaakt. Het nummer symboliseert voor mij de onvermijdelijke cyclus van komen en gaan, waarin ieders plek uiteindelijk door iemand anders, iemand jongers, wordt ingenomen. Dat is een realiteit waar ik vrede mee heb. Ik zie het als een kans voor een nieuw begin en het loslaten van wat was, zodat er ruimte ontstaat voor vernieuwing. Net als schimmels, die eerst afbreken om vervolgens de voedingsbodem te worden voor nieuwe groei, geloof ik dat we door los te laten kunnen transformeren en opnieuw kunnen opbouwen. ‘Mycose’ is mijn manier om die cyclus van verval en wedergeboorte te omarmen." 

Sharon Kovacs scoorde een paar jaar geleden grote hits met nummer als 'My Love' en 'Diggin'. De zangeres mocht tijdens haar doorbraakjaar direct op Lowlands, Glastonbury en North Sea Jazz optreden, ze maakte vooral buiten de landsgrenzen indruk met haar rauwe, donkere stemgeluid. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en liggen er al drie albums op de planken.

Begin 2023 bracht ze haar nieuwste album 'Child Of Sin' uit met de indrukwekkende samenwerking en video met Till Lindemann, een opmaat naar haar nieuwe werk dat ze zal spelen tijdens de tournee. 

De muziek van KOVACS is doordrenkt met mysterie, intrige en betovering, waardoor het publiek keer op keer in vervoering wordt gebracht. Haar unieke stemgeluid en meeslepende performance beloven een overweldigende en onvergetelijke ervaring voor alle theaterbezoekers.