Valentina Tóth winnaar Neerlans Hoop & Lisa Ostermann wint de Poelifinario in de categorie 'Engagement'

di 8 okt. 2024

Tijdens het Cabaretgala in Theater Diligentia in Den Haag zijn gisteravond de VSCD Cabaretprijzen voor het theaterseizoen 2023-2024 uitgereikt. De prijzen omvatten de Neerlands Hoop en de Poelifinario’s. 

De Neerlands Hoopprijs, die wordt uitgereikt aan een cabaretier met een opvallend programma of opvallende ontwikkeling, is dit jaar gewonnen door Valentina. Haar originaliteit en vernieuwende aanpak sprongen eruit, aldus de vakjury. De Poelifinario’s worden toegekend aan de meest indrukwekkende cabaretvoorstellingen van het afgelopen seizoen en zijn verdeeld over drie categorieën: entertainment, engagement en kleinkunst.

Valentina Tóth - Wildbloei

Valentina Tóth valt in de prijzen met Wildbloei. “Tóth verpakt haar levensverhaal in een ode aan de hysterische vrouwen die ze om zich heen zag en herwaardeert daarmee behendig deze beladen term”, zegt de jury

Donderdag 20 februari in De Kleine Willem - Wildbloei

Lisa Ostermann – Makkelijk in de omgang

Eén groot feest voor Lisa Ostermann: gister mocht ze niet alleen 33 kaarsjes uitblazen, óók won ze de Poelifinario in de categorie 'Engagement'.

Uit het juryrapport: “Lisa Ostermann heeft haar talent bewezen. Binnen een persoonlijk verhaal over de rol van prestatiedruk en faalangst in haar leven – overweldigend samengevat in de epische, gedanste rap-musical uitputtingsslag ‘Lisa Fucking Ostermann’ – komen alle emoties voorbij. Met een inspirerend slot stuurt ze mensen naar huis met een onwaarschijnlijk sprankje hoop.

Vrijdag 6 december in De Kleine Willem - Makkelijk in de omgang