Amerika, Engeland, Brazilië en zelfs India. Het zijn een paar van de landen waar Enschedeër Roy Jonathans allemaal heeft opgetreden. Roy is choreograaf en heeft over de hele wereld gedanst met voorstellingen, maar één plek ontbrak nog... Zijn eigen geboorteplaats. Daar gaat verandering in komen aangezien de Enschedeër dit weekend voor het eerst in Enschede danst met de voorstelling De Mol en de Paradijsvogel.  

Na het overdonderende succes in DeLaMar, waarbij ze louter lovende recensies en publieksreacties ontvingen, keert deze voorstelling terug naar het theater en komt tijdens de Regenboogdagen naar het Wilminktheater in Enschede. 

In  De Mol en de Paradijsvogel  blijkt dat een vluchteling uit Syrië en een extravagante Nederlandse televisiepresentator best veel met elkaar gemeen hebben. Ze zijn namelijk allebei opzoek naar een plek waar ze gewoon zichzelf kunnen zijn. 

De een is Albert Mol, een openlijk homoseksuele performer in een Nederland vlak na de oorlog. De ander is de Syrische vluchteling Wassim, die een dragartiest wil zijn in het hedendaagse Amsterdam. Verstoppen ze zich als mollen onder de grond en houden ze verborgen wie ze eigenlijk zijn? Of laten ze, net als een paradijsvogel, hun ware kleuren zien?  

 Zoektocht naar identiteit

De musical vertelt de verhalen van twee op het oog totaal verschillende personages en de zoektocht naar hun identiteit. De cast bestaat uit Laus Steenbeeke als Albert Mol, Frans Mulder als Wim Sonneveld en verder Renée de Gruijl, Milan van Weelden en Silyan Elkattabi. Het ensemble van zes dansers geeft de voorstelling een grootse en dynamische allure.