Lunchconcert

Jeugdorkest Nederland
Volop genieten van talentvolle muzikale jongeren
do 2 mei 2024 12:30
do 2 mei 2024
12:30

Jeugdorkest Nederland hét landelijk jeugdsymfonieorkest voor aanstormend muzikaal talent

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch. Bezoek daarom de gratis lunchconcerten in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende muziekgenres. Het volgende lunchconcert vindt plaats op donderdagmiddag 2 mei van 12.30 tot 13.30 uur. Dan treedt Trio de l’Isle van het Jeugdorkest Nederland op.

Het Trio de L’Isle heeft haar naam te danken aan de Noord-Franse stad Lille (ontstaan uit het Latijnse ad insula, à l’isle), waar de drie jonge musici elkaar leerden kennen op het ‘Conservatoire à Rayonnement Régional’.

Na elkaar meerdere malen te hebben horen spelen op voorspeelavonden, besloten ze samen een pianotrio te vormen onder leiding van Guillaume Lafeuille.

Sindsdien speelt dit Nederlands/Japans/Franse trio regelmatig in de ‘prelude’ serie van het Orchestre National de Lille in de Nouveau Siècle, speelden ze al in de Opéra de Lille, het Kultuurhuis in Doornik en op diverse locaties in en rondom Lille. Als lid van het Jeugdorkest Nederland zullen ze, dankzij het lunchconcert dat ze u vandaag met veel enthousiasme zullen presenteren, na Frankrijk en België, als pianotrio nu ook Nederland en Enschede aan hun lijstje mogen toevoegen.

Ter voorbereiding van dit lunchconcert heeft het Trio de L’Isle masterclasses mogen volgen met de Franse kwartetten Béla en Léonis en -dankzij het Jeugdorkest Nederland- onlangs met René Geesing, solo-cellist van het Phion en lid van het pianotrio van het Valerius ensemble.

Amané Shiozaki, viool

Isabel Makoba, cello

Haruka Shiozaki, piano

 

Lunchconcerten
Artiesten zorgen tijdens de lunchconcerten in de kleine zaal van het Muziekcentrum Enschede voor een gevarieerd programma. Lunchen kan natuurlijk ook. In het Muziekcentrum zijn soep en broodjes tegen betaling verkrijgbaar.
De concerten duren ongeveer een uur en beginnen om 12.30 uur. Aanmelden voor de lunchconcerten hoeft niet.

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch

Het Jeugdorkest Nederland 
Het Jeugdorkest Nederland is opgericht in 1959 en nog altijd hét landelijk jeugdsymfonieorkest voor aanstormend muzikaal talent. Speciaal voor de lunchconcerten in het Wilminktheater vormen de leden ensembles en treden op met een geheel eigen programma. Vaak blijken deze ensembles zo’n succes dat ze blijven bestaan en zelfs een belangrijk onderdeel gaan vormen van de carrière van de musici.

In het Jeugdorkest Nederland (JON) spelen ruim 75 getalenteerde jongeren (14 tot 21 jaar) afkomstig uit het hele land. De orkestleden zijn allen enthousiast met muziek bezig en combineren school of een opleiding met de liefde voor hun instrument. Diverse leden van het JON volgen een (voor)opleiding aan een conservatorium.

Concerten van het JON kenmerken zich door fris en uitstekend orkestspel onder de stimulerende leiding van vaste dirigent Jurjen Hempel.

Programma

Clara Schumann trio op. 18
Mel Bonus, Suite Orientale 
Diverse duostukken voor viool/piano en cello/piano