De Hohe Messe

Kamerkoor Il Cocodrillo Cante en barokorkest Rosaria
Johann Sebastian Bachs monumentale meesterwerk.
za 16 nov 2024 19:30
za 16 nov 2024
19:30
  • za 16 nov 2024
    19:30
    Incl. garderobe
    De Grote Kerk, Enschede
    Op de Oude Markt

De Hohe Messe is één van de hoogtepunten van de koormuziek en wordt algemeen gezien als Bachs Magnum Opus. 

De Hohe Messe is één van de hoogtepunten van de koormuziek. Het wordt algemeen gezien als Bachs Magnum Opus dat hem toont in de volle rijpheid van zijn kunnen. Het wordt echter niet zo vaak uitgevoerd, omdat het een lang werk is dat hoge muzikale eisen stelt aan het koor en daarom veel voorbereiding vraagt.

In een tijd waarin Bach het einde van zijn leven voelde naderen en barokmuziek snel uit de mode raakte laat het, als muzikaal testament, nog één keer de virtuositeit en diversiteit van de barokmuziek horen. Voor de compositie putte Bach daarbij deels uit bestaand werk uit verschillende periodes van zijn leven, die hij integreerde tot een organisch geheel met een overdonderende virtuositeit en diepgang.

Kamerkoor Il Cocodrillo Cante heeft in Enschede en Overijssel naam gemaakt met zijn uitvoeringen op hoog niveau. Voor de Hohe Messe heeft het koor zich versterkt met jeugdleden van Cappella Enschede Junior en projectleden. Het koor wordt begeleid door barokorkest Rosaria. Als solisten treden op Marjon Strijk (sopraan), Dorien Lievers (alt), Jeroen de Vaal (tenor) en Daniël Hermán Mostert (bas). De muzikale leiding is in handen van Jeanet Bosch.